2017-05-31 22:28:08• hírek • Kocsis Zoltán

Gálázott a végén az Olimpia – hetet rúgott a Brailának

foto: http://sportulsatmarean.ro
foto: http://sportulsatmarean.ro

Minden jó, ha vége jó, mondja a közmondás. Nos, az Olimpia labdarúgócsapata két győzelemmel zárta a második osztályú bajnokság 2016-2017-es szezonját: miután vasárnap 4-0-ra nyert Suceaván, szerdán hazai pályán 7-0-ra győzte le a Brailát.

Sokat árnyal azonban a képen, hogy ez a tavaszi szezon mindössze második és harmadik, a pályán elért győzelme. Amikor már vajmi keveset számít – hisz a csapat biztosan a középmezőnyben végez.

Vasárnap 10 meccsből álló nyeretlenségi sorozatát szakította meg az Olimpia Suceaván, a záróforduló szerdai nyitónapján pedig 2017. első hazai győzelmére készült Bogdan Andone legénysége. A három pont sorsát bő fél órán belül eldöntötte a csapat, hisz a 18. percben Silviu Pana Carlo Erdeinek, a 24. minutumban pedig Florin Muresannak adott gólpasszt. Előbbi 11 méterről kapásból, utóbbi két méterről laposan értékesítette a ziccert. A 34. percben ráadásul a vendégek csapatkapitánya, Costin Ghiocel olyan vehemensen reklamált a játékvezetőnek, hogy két sárgát is kapott és mehetett is zuhanyozni. A szünetre ráadásul három gólos előnnyel vonulhatott az Olimpia, miután Ciprian Durus passza után ezúttal Panán volt a sor, hogy gólt szerezzen,

A szünet után két hasonló mozdulatsorból újabb két gólt szerzett az Olimpia. Pana végzett el szabadrúgást az 51. illetve az 59. percben, Raul Krausz pedig mindkétszer remekül, ráadásul eredményesen bólintott.

Az utolsó két gólban aztán Pana már nem volt benne. A 82. percben Iulian Rosu talált kapuba 16 méterről, majd három perccel később ismét ő volt eredményes Durus passza után. Érdekesség, hogy a hőskorszakból származó eredményjelző ezt az állást már képtelen volt jelezni – nem állt rendelkezésre ugyanis 7-es tábla.

Győzelmével az Olimpia 16 sikerrel, 6 döntetlennel és 12 vereséggel, 53 rúgott és 34 kapott góllal, 34 ponttal jelen pillanatban a bajnoki tabella 7. helyén áll. Hogy ezt a pozíciót meg tudja tartani, arra lenne szükség, hogy szombaton az Afumati hazai pályán kikapjon a Brassótól, a Calarasi pedig a Suceavától. Minderre azonban vajmi kevés esély van.

38. forduló:
Olimpia – Braila 7-0
gólok
: Erdei (18.), Muresan (24.), Pana (39.), Krausz (51., 59.), Rosu (82., 85.)
Az Olimpia összeállítása:  Suta (csk.) - Durus, Fl. Muresan, Heil, Bura (Vasalie 72') - Sil. Pana, Krausz - Erdei (Chitas 53'), I. Rosu, Villand (Cocian 62') - Vas. Pop

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: